Intimni kutak

Intimni život je nešto što zaokuplja svakog od nas u većoj ili manjoj meri. Bez obzira na stanje u kom se nalazimo, ovo područje može znatno uticati na naše opšte ne/zadovoljstvo životom.

U različitim životnim fazama, kao i u raznim medicinskim stanjima koja su u tom trenutku naš primarni fokus, menja se dinamika našeg intimnog života. Svesni smo uticaja koji intimni život predstavlja za psiho-fizičko blagostanje, stoga ozbiljno razmatramo i fokusiramo naše aktivnosti u tom pravcu.

Skloni smo da zanemarimo intimni deo života, ostavimo ga nekako po strani, kao da to nije više za nas, a potvrdu za takvo razmišljanje često dobijamo i od šire okoline koja ne razume i nije upućena u problematiku. Naš doživljaj tela često je jedan od važnih faktora poimanja sebe, kao i percepcije kako nas drugi doživljavaju. Na površnom nivou, fizički izgled je u uskoj vezi s onim što većina ljudi smatra privlačnošću.

Naravno da u takvim uslovima nije jednostavno preko noći oživeti intimni deo života i nastaviti tamo gde smo stali.

Intimni kutak

Učestala pitanja

Stoga, ukoliko se ponekad zapitate da li samo vi razmišljate o intimnim pitanjima, ili biste želeli da saznate neke praktične i korisne informacije koje vam mogu pomoći u regenerisanju intimnog života, prođimo zajedno neka pitanja…

Da li ću moći ponovno da imam seksualni život?

Moguće je da će se ova oblast života u izvesnoj meri razlikovati od prethodnog načina života na koji smo navikli pre povrede. Važno je da sa partnerima otvorimo komunikaciju na tu temu i zajedno otkrivamo šta nam obostrano odgovara. Uz usmeravanje pažnje na eksperimentisanje u zoni prijatnosti i na intimnost, zadovoljstvo ne bi trebalo da izostane.

Korisno je i sa lekarom razmotriti mogućnosti unapređenja intimnog života i dobiti korisne savete.